counter create hit

مطالب مرتبط:
8 نکته از  از خواص  درمانی ریحان

8 نکته از از خواص درمانی ریحان

8 نکته از از خواص درمانی ریحان - آکا سایت سلامتبخش خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات و سلامت 8 نکته از از خواص درمانی ریح ...

فواید تازه و سودمند درمورد کدو حلوایی

فواید تازه و سودمند درمورد کدو حلوایی

فواید تازه و سودمند درمورد کدو حلوایی - آکا سایت سلامتبخش خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات و سلامت فواید تازه و سودمند د ...

دو ادویه ای که مانع پیشرفت سرطان می شوند

کارکامین یک از اجزای اصلی زردچوبه و ادویه کاری است که در مهار واکنش های التهابی نقش دارد. این ماده یک ترکیب پلی فنلی است که موجب ایجاد رنگ در زردچوبه ...

7 نمک مخفی در غذاهایتان که آنها را نمی شناسید

 خیلی از ما آگاهانه یا ناآگاهانه، بیشتر از2400 میلی‌گرم سدیم را در طول روز دریافت می‌کنیم. مصرف آگاهانه مخصوص آن گروه از افرادی است که عادت به خوردن غذاهای خوش‌نمک و حتی شور دارند و مصرف ناآگاهانه که بر ...

معجزه 9 ادویه در لاغری

بالا بردن سرعت سوخت و ساز بدن، مبارزه با گرسنگی و افزایش طعم و مزه غذا، فقط چند مورد از معجزات ادویه‌هاست، این فواید در فصول سرد سال بیشتر هم می‌شود. م ...

فواید و مضرات نمک

فواید و مضرات نمک

فواید و مضرات نمک نمک یکی از مواد غذایی ضروری برای بدن است و به عملکرد صحیح بدن و مغز کمک می کند ...

بهترین توصیه های غذایی برای کنترل حالت تهوع در بارداری

بهترین توصیه های غذایی برای کنترل حالت تهوع در بارداری

تصور می شود بارداری زمان سرور و شادمانی است اما برخی اوقات با وجود بعضی از نگرانی ها، این خوشحالی و شادمانی می تواند کم رنگ تر به نظر برسد. در این دوره علاوه بر اینکه بدنتان در حال تغییر است، هورمون های بدنتان نیز مکرراً دچار تغییر ...

ویژگی های درمانی بامیه برای بیماران دیابتی!

درمان دیابت با بامیه , بامیه یا اُکرا یک گیاه مربوط به نواحی گرمسیری و غنی از ترکیبات «فلاونوئیدی» است که خواص دارویی دارد. این گیاه همچنین به­ واسطه داشتن ذخایر کربوهیدراتی، مواد معدنی و ویتامین ­ها نقش مهمی را در رژیم غذایی انسان بازی می­ کند. نوش ...

ارتباط روده و مغز و لزوم مصرف ماست پروبیوتیک لاکتیویا

به گزارش جام جم آنلاین از کتاب کاله، قبل از آن اجازه دهید کمی از سیستم پیچیده روده‌ها بگوییم. به اکوسیستم پیچیده باکتری‌ها در روده انسان که از آن به عنوان «میکروفلورا» یا «فلورا» نیز یاد می‌شود، میکروبیوتای روده یا میکروبیوم می‌گویند. به هنگام تولد این اک ...

فواید نوشیدن آب کافی

فواید نوشیدن آب کافی

فواید نوشیدن آب کافی سایت سلامتبخش تغذیه سالم زندگی سالم فواید نوشیدن آب کافی ...

کاربردهای مختلف گیاه شنبلیله

کاربردهای مختلف گیاه شنبلیله

کاربردهای مختلف گیاه شنبلیله - آکا سایت سلامتبخش خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات و سلامت کاربردهای مختلف گیاه ...

فایده های درمانی انار همراه با پیه

فایده های درمانی انار همراه با پیه

فایده های درمانی انار همراه با پیه - آکا سایت سلامتبخش خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات و سلامت فایده های درمانی انار همراه ...

فواید ماهی قزل آلا برای بدن

فواید ماهی قزل آلا برای بدن

فواید ماهی قزل آلا برای بدن -آکا سایت سلامتبخش خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات و سلامت میهن مگ: ماهی قزل آلا چه خاصیت هایی دارد؟ ...

توصیه هایی مفید برای رفع یبوست در بارداری

توصیه هایی مفید برای رفع یبوست در بارداری

یبوست مشکلی شایع در حاملگی است و حداقل نیمی از زنان دچار آن می شوند. این مشکل، ناشی از فشار رحم در حال بزرگ شدن بر روی رکتوم (راست روده – قسمت انتهایی روده بزرگ که به مقعد ختم می شود) و اثر هورمون های حاملگی است که باعث کاهش انتقا ...

۴ خوراکی که دندان هایتان را به طور طبیعی سفیدتر می کنند

لطفا منتظر باشید... × ورود با فیســبوک ...

طرز تهیه اسموتی کیوی و اسفناج ؛ یک نوشیدنی چربی سوز

طرز تهیه اسموتی کیوی و اسفناج ؛ یک نوشیدنی چربی سوز

اسموتی کیوی و اسفناج, خواص اسفاج, خواص کیوی اسموتی کیوی و اسفناج, خواص اسفاجدر این مطلب از ابرتازه ها طرز تهیه اسموتی کیوی و اسفناج را بیان می ن ...

چگونه درد خوب را از بد تشخیص دهیم؟

چگونه درد خوب را از بد تشخیص دهیم؟

مقدمه درد ممکن است با یک حالت تیر کشیدن ساده و یا شدید و ناگهانی شروع شود. در ابتدا فقط با حرکت دادن یک عضو مشخص درد را احساس میکنید. اما ممکن است به زودی به یک درد مزمن تبدیل بشود. از زانو تا شانه، آرنج، مچ پا و دیگر اعضای بدن. اگر زندگی فعالی دارید ...

افزودنی های نامناسب و غیرمجاز برای انواع سالاد!

سبزیجات برگ دار، پروتئین کم چربی و سبزیجات سرشار از فیبر همگی از ترکیبات اصلی یک سالاد سالم و خوشمزه هستند. نوشته افزودنی های نامناسب و غیرمجاز برای انواع سالاد! اولین بار در تغذیه پدیدار شد. ...

یک راه برای افزایش جذب آهن از غذا

روش افزایش جذب آهن از غذا

یک راه برای افزایش جذب آهن از غذا محل سلامت- بخش تغذیه سالم زندگی سالم یک راه برای افزایش جذب آهن از غذا صفحه اصلی مگ: یک راه برای افزایش جذب آهن از غذا صفحه اصلی مگ: یک راه برای افزایش جذب آهن از غذا "من شنیده ام که مصرف گوشت قرمز شما می توانید آهن اما مواد غذایی بسیاری وجود دارد که در حالت عادی حاوی این دانش است. گزارش خانه مگ: گزارش سلامت نیوز به نقل از اخبار, آهن یک ماده معدنی ضروری برای بدن انسان به ارائه عملکرد مناسب به آن نیاز دارد. و سپس آهن را به مقدار کافی از سیستم غذایی روزانه اهمیت دارد. به گزارش “اتوریتی نیوتریشن”، جالب توجه است، مواد غذایی که مصرف می کنید نه تنها بر میزان آهن دریافتی شما تاثیرگذار هستند، بلکه در جذب این ماده معدنی در بدن نیز نقش دارند. پس از جذب آهن در بدن، از آن به عنوان یک واحد سازنده برای هموگلوبین، پروتئینی که در گلبول های قرمز خون یافت می شود و به انتقال اکسیژن در سراسر بدن کمک می کند، مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین، آهن یکی از اجزا میوگلوبین، پروتئین ذخیره سازی اکسیژن که در عضلات یافت می شود، است. این اکسیژن هنگامی که از عضلات خود استفاده می کنید به کار گرفته می شود. مقدار توصیه شده مصرف روزانه آهن ۷ تا ۱۸ میلی گرم برای افراد عادی است و برای زنان باردار تا ۲۷ گرم نیز می رسد. کدام مواد غذایی حاوی آهن هستند؟ احتمالا شنیده اید که با مصرف گوشت قرمز می توانید آهن دریافت کنید، اما مواد غذایی بسیاری وجود دارند که در حالت عادی حاوی این ماده معدنی هستند. در مواد غذایی، آهن به دو شکل وجود دارد: هم (Heme) و غیر هم (Non-heme). منابع آهن هم آهن هم در مواد غذایی حیوانی که حاوی هموگلوبین هستند، مانند گوشت قرمز، ماهی و ماکیان یافت می شود. آهن هم بهترین شکل آهن است زیرا تا ۴۰ درصد از آن به راحتی جذب بدن می شود. از جمله منابع خوب برای آهن هم می توان به موارد زیر اشاره کرد: گوشت گاو گوشت مرغ گوشت گوساله گوشت ماهی مانند هالیبوت، هادوک، سوف، سالمون یا تن نرم تنان صدف دار مانند صدف دو کفه ای، صدف چروک و صدف سیاه گوشت های قرمز و گوشت های اندامی، مانند کبد، به طور ویژه منابع خوبی محسوب می شوند. منابع آهن غیر هم آهن غیر هم از منابع گیاهی ناشی می شود و در غلات، سبزیجات و غذاهای غنی شده یافت می شود. از نظر فراهمی زیستی، آهن غیر هم بسیار ضعیف تر از آهن هم توسط بدن جذب می شود. از منابع خوب آهن غیر هم می توان به موارد زیر اشاره کرد: غلات غنی شده ، برنج، گندم و جو دوسر سبزیجات برگدار تیره مانند اسفناج و کلم کیل میوه های خشک شده مانند کشمش و برگه زردآلو حبوبات مانند عدس و سویا افرادی خاص ممکن است در معرض خطر کمبود آهن قرار دارا باشند کمبود آهن یکی از شایع ترین دلایل کم خونی (آنمی) است که یک میلیارد نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. فرد مبتلا به کم خونی ممکن است نشانه های مختلفی داشته باشد که از آن جمله می توان به خستگی، سرگیجه، سردرد، حساسیت به سرما و تنگی نفس هنگام انجام وظایف ساده اشاره کرد. افزون بر این، کمبود آهن می تواند به دامنه توجه و عملکرد ذهنی ضعیف تر منجر شود. در حقیقت، کمبود آهن در اوایل دوران کودکی با ضریب هوشی پایین تر پیوند خورده است. کودکان، نوجوانان و زنان در سن باروری، به ویژه در دوران بارداری، بیش از دیگران در معرض خطر کمبود آهن قرار دارند، زیرا میزان مصرف تقاضای بالای آهن آنها را تامین نمی کند. افزون بر این، گفته می شود گیاهخواران و وگان ها هر چه بیشتر مستعد ابتلا به فقر آهن هستند. اما به طور جالب توجه ای، مطالعات نشان داده اند که رژیم های غذایی گیاهخواری و وگان به همان اندازه رژیم های غذایی دارای گوشت حاوی آهن هستند. با این وجود، اگرچه گیاهخواران ممکن است به اندازه غیر گیاهخواران آهن مصرف کنند، اما نتایج یک بررسی نشان داد که آنها همچنان در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به کمبود آهن قرار دارند زیرا به طور عمده آهن غیر هم مصرف می کنند که به خوبی آهن هم جذب بدن نمی شود. مواد غذایی که به جذب آهن بیشتر کمک می کنند در شرایطی که همه آهن غذایی به طور مساوی جذب نمی شود، برخی مواد غذایی می توانند توانایی بدن برای جذب این ماده معدنی را افزایش دهند. مواد غذایی سرشار از ویتامین C ویتامین C نشان داده است که به افزایش جذب آهن در بدن کمک می کند. این ماده مغذی آهن غیر هم را دریافت کرده و آن را به شکلی که بسیار آسان تر در بدن جذب می شود، ذخیره می کند. از جمله مواد غذایی سرشار از ویتامین C می توان به میوه های خانواده مرکبات، سبزیجات برگدار تیره، فلفل دلمه ای، ملون و توت فرنگی اشاره کرد. نوشیدن آب مرکبات یا مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین C همراه با غذاهایی که از محتوای آهن بالا برخوردار هستند می تواند جذب این ماده معدنی را افزایش دهد. در رژیم های غذایی گیاهخواری و وگان، جذب آهن ممکن است با مصرف سبزیجات دارای ویتامین C هنگام مصرف وعده های غذایی بهینه سازی شود. مواد غذایی حاوی ویتامین A و بتا کاروتن ویتامین A نقشی کلیدی در حفظ سلامت بینایی، رشد استخوانی و تقویت سیستم ایمنی بدن انسان ایفا می کند. بتا کاروتن یک رنگدانه قرمز-نارنجی است که در گیاهان و میوه ها یافت می شود. این رنگدانه می تواند در بدن انسان به ویتامین A تبدیل شود. از جمله منابع غذایی خوب برای ویتامین A و بتا کاروتن می توان به هویج، سیب زمینی شیرین، اسفناج، کلم کیل، کدو حلوایی، فلفل قرمز، طالبی، زردآلو، پرتقال و هلو اشاره کرد. گوشت، ماهی و ماکیان گوشت، ماهی و ماکیان نه تنها منبع خوبی برای آهن هم هستند، بلکه می توانند جذب آهن غیر هم را نیز تحریک کنند. چندین مطالعه نشان داده اند که افزودن گوشت گاو، گوشت مرغ یا ماهی به یک وعده غذایی مبتنی بر غلات جذب آهن غیر هم را حدود دو تا سه برابر بهبود بخشیده است. مواد غذایی که ممکن است مانع جذب آهن شوند همان گونه که برخی مواد غذایی جذب آهن را بهبود می بخشند، برخی مواد غذایی نیز می توانند مانع جذب این ماده معدنی شوند. مواد غذایی حاوی فیتات فیتات یا اسید فیتیک، در مواد غذایی مانند غلات کامل، غلات، سویا، مغزهای خوراکی و حبوبات یافت می شود. حتی مقدار اندک از فیتات می تواند به طور قابل توجهی جذب آهن را کاهش دهد. با این وجود، اثر منفی فیتات را می توان با مصرف مواد غذایی که جذب آهن غیر هم را تقویت می کنند، مانند ویتامین C یا گوشت خنثی کرد. مواد غذایی سرشار از کلسیم کلسیم یک ماده معدنی ضروری برای سلامت استخوان ها است. با این وجود، برخی شواهد تلاش می کنند که کلسیم مانع جذب آهن می شود، فاقد در نظر گرفتن این که منبع آن یک محصول لبنی یا مکمل کلسیم است. مطالعات نشان داده اند که ۱۶۵ میلی گرم کلسیم از شیر، پنیر یا یک مکمل می تواند جذب آهن را حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد کاهش دهد. این مساله نگران کننده است زیرا افزایش مصرف کلسیم برای کودکان و زنان توصیه می شود که گروه هایی هستند که در معرض خطر ابتلا به کمبود آهن قرار دارند. با این وجود، بیشتر مطالعات کوتاه مدت بوده و فقط در یک وعده غذایی انجام شده بودند. یک بررسی کامل از مطالعات بلند مدت نشان داده است که کلسیم و محصولات لبنی عوارض جانبی روی جذب آهن ندارند. به منظور به حداکثر رساندن جذب آهن، مواد غذایی سرشار از کلسیم نباید به همراه وعده های غذایی که از محتوای آهن بالا برخوردار هستند، مصرف شوند. در مورد مکمل ها، مکمل های کلسیم و آهن در صورت امکان باید در زمان هایی مختلف در طول روز مصرف شوند. مواد غذایی حاوی پلی فنول ها پلی فنول ها در مقادیر مختلف در مواد غذایی گیاهی و نوشیدنی ها از جمله سبزیجات، میوه ها، برخی غلات و حبوبات، چای، قهوه یافت می شوند. قهوه و چای که هر دو از نوشیدنی های پر طرفدار هستند و معمولا پس از وعده های غذایی مصرف می شوند از محتوای پلی فنول های بالا برخوردار هستند و نشان داده اند که جذب آهن غیر هم را مهار می کنند. برای خنثی کردن اثر منفی پلی فنول ها، بلافاصله پس از وعده های غذایی چای یا قهوه مصرف نکنید و پس از گذشت دو ساعت این کار را انجام دهید. خطرات سلامت آهن بیش از اندازه سمیت آهن از منابع غذایی نادر است. پس از مصرف، بدن دارای سیستم متعادل کننده خود است تا از دریافت آهن به میزان کافی اطمینان حاصل شود. با این وجود، یک گزارش نشان داد که مصرف بیش از حد مرگبار به واسطه دریافت بیش از اندازه مکمل های آهن امکان پذیر است. سطوح بیش از اندازه آهن می تواند در برخی افراد مبتلا به بیماری هموکروماتوز نیز رخ دهد. این شرایط به واسطه ژنی شکل می گیرد که جذب آهن را افزایش می دهد. از دیگر دلایل میزان بیش از اندازه آهن می توان به تزریق مکرر خون، دوزهای بسیار زیاد از رژیم غذایی و اختلالات متابولیک نادر اشاره کرد. افزون بر این، مصرف بیش از اندازه آهن در طول زمان ممکن است موجب شکل گیری ذخایر بزرگ از این ماده معدنی در کبد یا بافت های دیگر شود. در نتیجه، آهن ممکن است به ابتلا به دیابت، بیماری قلبی و آسیب کبدی منجر شود. تا پیش از مشورت با پزشک به صورت خودسرانه مکمل آهن مصرف نکنید. گردآوری : iranstyle.ir .منبع : مطالب مرتبط چگونه جذب آهن را افزایش دهیم؟ این چاشنی جذب آهن را افزایش می‌دهد همراه غذا ماست بخورید تا آهن را جذب بدن کند کمبود آهن و مشکل جذب آن تاثیر سویا، آناناس و سیب در جذب آهن روش افزایش جذب آهن از غذا گردآوری توسط بخش تغذیه سالم زندگی سالم سایت میهن مگ نسخه پرینت ارسال به دیگری اشتراک در تلگرام اشتراک در فیسبوک اشتراک در تویئتر اشتراک در گوگل پلاس اشتراک در لینکداین